Apply to IMPEL+

Apply to become an IMPEL+ Innovator at one of our workshops:

December 2, 2020 (Workshop full)

February 5, 2021 (Workshop full)

March 12, 2021 (Application deadline: February 10, 2021)

Workshop Notes:

  1. If any workshop dates above are rescheduled or cancelled due to unforeseen circumstances, IMPEL+ will hold a "backup" workshop on Friday April 9, 2020.

  2. Participation in the Workshops are fully funded by the U.S. Department of Energy. Candidates will be selected as "IMPEL+ Innovators" to participate at one IMPEL+ workshop, and informed at least 2-3 weeks in advance.

  3. All IMPEL+ Innovators are required to review the IMPEL+ Resource Toolkit in advance to prepare themselves for the IMPEL+ Workshop.

  4. Top IMPEL+ Innovators will be selected after the workshops for IMPEL National Showcase and Partner Pitch Events held by IMPEL+ Partner Incubators.

The IMPEL+ 2021 Launch Webinar

While millions of dollars are spent for R&D and small businesses for building and energy technologies, only a portion of these reach users and create value.

Learn how IMPEL+ can help you impel your buildings and energy innovation to market impact at the prerecorded webinar above. Hear straight from the organizations and people behind IMPEL+, plus an exciting announcement about our new partnerships this year.

Webinar slides are also available for download here.


Featured Speakers:

Sample Workshop Agenda

Here is what Innovators can expect during a typical IMPEL+ workshop (all times PST):


8:30 - 10:15 am (1h 45m)

  • 15 mins – Welcome and Overview, opening poll

  • 25 mins – First pitches (1m) and scoring by poll

  • 20 mins – Topic Area 1: Roadmap and Customer

  • 20 mins – Topic Area 2: Pain/Gain and Benefits

  • 20 mins – Topic Area 3: Value proposition

  • 5 mins - Break

10:15 - 12:00 pm (1h 45m)

  • 45 mins – Breakout into 2 Groups

  • 60 mins – Second Pitch (<2m) from 8 people, coach feedback, and scoring by poll

12:00 - 12:30: Lunch Break, Group Photo, flash poll


12:30 - 2:45 pm (2h 15m)

  • 30 mins – Topic Area 4: Storytelling

  • 45 mins – Breakout into 2 Groups

  • 55 mins – Second Pitch (<2m) from 7 people, coach feedback, and scoring by poll

  • 5 mins - Break

3:00 - 5:15 pm (2h 15m)

  • 45 mins – Breakout into 2 Groups

  • 90 mins – Final Pitch (< 3m) from all Innovators, coach feedback, and scoring by poll

5:15 - 5:30 pm (15m)

  • 15 mins – Workshop and self-assessments

5:30 - 6:30pm (1h)

  • Happy Hour and Exit Interviews

  • Bring your favorite beverage and network with fellow Innovators!


Who leads the IMPEL+ workshops? Click to read more about IMPEL's Expert Coaches.